kostschema viktkontrollen

torsdag 21 maj 2015

Viktkontrollens nyttiga dinkelbullar

Näringsrika Dinkelbullar ca 20st

Per Dinkelbulle: 14g protein, 40g kolhydrater (ca 95% oförädlad form), 5g fett per st = 252 kcal st 

RECEPT:
50g jäst
5dl vatten (eller sodavatten) 37 grader varmt
250g kvarg (kesella)
1 ägg
2msk honung
1msk olivolja
1msk Brödkrydda (och cayenne, gurkmeja om det ska bli nyttigare)
1msk Sesamfrön
1msk psylliumfrön
1msk Bovete
1msk linfrön
1msk Solrosfrön
1msk Vetegroddar
1msk Pumpakärnor
1dl havregryn 
Ca 9dl dinkelmjöl
Ca 1-2dl vetemjöl special

http://viktkontrollen.se
Blanda 37gradigt vatten med jäst och rör om. Lägg i brödkryddor + örtsalt + ägg + honung + kvarg + fröer och rör om. Lägg sedan i havregryn + bovete + vetegroddar + dinkemjöl + mjöl. Knåda degen länge så att degen släpper från degbunken. Knåda länge och mata in luft så att degen blir luftig.
Låt sedan degen jäsa i ca 45 min
Knåda ca 20 frallor och låt dem jäsa i ca 45min
Pensla på med vatten eller vispat ägg och in i ugnen ca 18 min på 200 grader känn efter själv med sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar